Közélet
2012. 10. 08.
A Lelki Egészség Világnapja
 
Október 9. a Lelki Egészség Világnapja, melynek alkalmából péntektől különböző programokkal, kiállítással és tanácsadással várják az érdeklődőket az Alba Plázában. Először rendeznek Székesfehérváron ilyen programot, melyet az Egyensúlyunkért Alapítvány és az „EMPÁTIA-7 a psychiátriai betegekért” Alapítvány szervez, Székesfehérvár önkormányzatának és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének támogatásával.
 
A program szorosan illeszkedik Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervéhez, az Önkormányzat nagyon szívesen segít és vesz részt ilyen programokon – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi és sport tanácsnok, aki kiemelte, hogy először fontos magunkban rendet tenni ahhoz, hogy úgy éljük az életünket, ahogyan szeretnénk. Az egészség a lelki egészséggel kezdődik. Ennek fontosságára, a lelki zavarok megelőzésére is felhívja a figyelmet a világnap, immár két évtizede. Dr. Lőrintz Zsuzsanna az Egyensúlyunkért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a lelkünk és a testünk szorosan összefügg egymással, számos ismert betegség, mint például a magas vérnyomás vagy az allergia is lehet lelki eredetű, ezért nem elég csupán a testünket edzeni, a lelkünkkel is fontos foglalkozni.
A programot megelőzően egy művészeti pályázatot is hirdettek általános- és középiskolásoknak „Számodra mit jelent a lélek egészsége” címmel. A beérkezett műveket a péntektől vasárnapig tekinthetik meg az érdeklődők az Alba Plázában. A rendezvény védnökei Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök.
Oldal nyomtatása